M@S@L Admin
Mesaj Sayısı : 5612 Yaş : 54 Reputation : 13 Kayıt tarihi : 14/02/07
| Konu: CIMEN GOZLUM Paz Ara. 09, 2007 1:22 pm | |
|
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] CIMEN GOZLUM
Yol uzadikca uzuyordu gozumde yorgundum yolun her iki kenarinda selvi agaclarnin pyapraklarini hisirtsi sanki son baharin hebercisi gibiydin adimlarim yorgunlugun verdihi agirliklan zoraki halde ilarliyordum .. icimden artik az kaldi diyordum .. devam atmeyilim .. koy uzaktan sanki bir inci tanesi gibi gorunuydu gozumde. Bir an Nasilda ozlemisin diye icimden gecirdim
Dusunceler bir film seridigibi kafamda tekrarlaniyor... her seyi bir kez daha sanki ogun mus gibi yasiyordum..
cevreyi garipser gozlerlen ara sira suzuyor ..Anilarimin en derinlerinde sanki silik bir seyleri hatirlama cabasi icinde yurumeye devam ediyordum... bir ara soluklanmak icin durdugumda yol kenaridan bir yildizgibi uzayip gidenkucuk derenin su sesi sanki bir sarkinin notalarindaki ahengiri aminsatir casina kulaklarimda cinliyordu.. kendimi bir anda kucuk derenin kenarinda bulmustum .... agaclarin arasinda hala eskisi gibi tum guzeligini sergiliyordu .. atraf sesizdi .. kendimi bir anda dere kenarinda bulmustum.. oldukca susadigimi fark etmistim buzgibi suyu avuclarima alip kana kana iciyordum.. .. ellerimi yikiyor hizla suyu yuzume carpiyordum saclarimi islatiyordum gunes oldukca kizgindi .. Ve oldukca yurgun ve bitkindim.. . biraz dinlenmeyi dusundum... sonra hayir dedim aksam olmadan varmam gerekiyor.. etrafa son bir kezdaha uzun uzun baktim.. muhtesem bir manzara gozlerimin onunde sergilenmisti sanki ,dere kiyisinda eski anilarim yeniden canlanmaya baslamiti.. Ama gitmeliydim bir an once .. Gunes tam gokyuzunde tepemde duruyordu sanirim ogle saati biraz gecmisti .. hala kimseler yoktu ortalikta ,biraz bakindim ve devam etmeliyim diye dusundum
Tekrardan yola koyuldum,,
Ve yine kafamda eski gunler canlanmaya baslamisti .. nasilda hergunhic bikmadan gidip geliyordum... Sanki bir saat surmuyormus gibi her gun bu ylru iki kere yuruyor ama yoruldugumu bile fart etmiyordum...
Bazen yoldan gecen bir araba yada Traktorun romorkunda gittigim gunler hicte uzak bir zaman deyildi
koy ve sehir arasi bu yol oysa simdi ne kadarda uzak gelmisti bana ... sehre okumaya gittigimde yemin etmistim ....Bir gun bu koye Kendi arabamla donecek .. Ve bu selvi agaclari arasindan arabamla hizla uzaklasacaktim .. Arkadaslarim imrenecekti bana aklimca cocuk hayelerimde bu duyguyu yasatiyordum.. Buyuk adam olacaktim .. Ne kadarda buyuk hayelerim varmis diye simdi bir an dusunuyorumda ..
Yol ala bildigine gozlerimin onunde uzadikca uzurdu..Bir an yine dalginlik ve hayelerden uyandigimda kendimi buyuk cinarin atinda oldugumu gordum.. .. gecmis sanki biranda gozlerimde yeniden canlanir gibi olmusu ... onu ilk kez bu agacin altinda gozyaslari icine uzerindeki elbise parcalarmis bir halde gordugum ogunu yeniden yasiyormus gibiydim usulca yanina yaklasmi .. Neden agladigin soymustum ..? Oturdugu yerden urkek yasli gozlerini korkuyla cevirip ilkez gozgoze gelisimiz .. Beldike bunu taa ozamandan fark etmis olmaliydim ki yuregimden sanki bir sey ayrilmis bedenmim ve yuregim farifi olmayan bir sizi duymustu.. Daginik saclari kir icinde olan elleri ve cimenler kadar yesil gozlerini gozlerimimin icinde hisetmistim.. Tekrar sormustum neden agliyorsun suskundu.. bakislarini onune egmis utangac bir tavirla cevap vermek istemezmis bir hali vardi.. Neyin var diye sormu tekrarladim.. Kacamak bakislarlan Gozlerini gozlerimin icine cevirerek Annemin hediyesi olan gumus kolyeyi kaybetim, bulamiyorum diye kelimeler dudaklarndan dokulmustu ve sozlarini su kelimeylen tamamlamis ... Tek hatiraydi annemden kalan ..onuda kaybetim.. gozyaslari gozlerinden suzulerk yanaklarindan bu kucuk dere gibin yine akmisti o an duraklamis ne yapacagimi sasirmistim.. icimden birseyler kopmustu sanki Annem aklima gelmisti ya onun ediye etgi bir deyi ben kay betmis olsaydim naasil olurdi diye icim den gecirdim.. sonra uzulme istesersen birlikte arayalim. Dedim? Ve sozlerime devam atim .. daha once hic gormedim sizi buralarda sanirim bizim oralardan deyilsiniz.. Olsaydininz mutlaka tanimam gerekirdi . Hayir dedi parmagini derenin karsi tarafindaki neredeyse yilikilacak kohne evi gosterek naahh su radanim dedi.. yasli gozleriylen gozlerime bir kez daha bakmisti , Aglama dedim simdi buluruz .. o basum yuzunde u facik bir tebesim belirmis onun yuzundeki bu tebesim benimde icimi rahatlatmisti.. Dere kenarina indim saatler gecti her tarafa bakiniyordum.. artik umudumu kesmistim... O yesil gozlerin yaslar icide olmasina gonlum nedense razi olmamisti ,bulmaliyim diye dusuniyordum.. .. ama yoktu iste sanirim suda bir yerlere takilip kalmisti . Yada baska bir yerde dusurdugunu dusunmeye basladigim bir anda derenin kenarindaki cimenlerin ozerine oturdum .. ellerimi cayirin uzerine her iki yanima uzatir gibi biraktim o an sanki elim bir seye takili kalmisti .. yavasca elimi kaldirdim ucunda muska seklinde gumus bir zincire takili kolyeydi .. sakinlikla sevinci bir arada yasiyordum.. Buldum diye ciglik atmisim.. Yasli gozlardeki sevinci o an farede bilmistim gozlerinin ici sanki guluyordu .. sevincini gozbebeklerinin pariltisina yansimisti.. kosarak yanima gelmis kolyeyi elimden alip hemen boynun takmis sikica bana sarilmisti gozlerindeki memnuniyet yuzune yansimiz guluslari yuregimde yer etmisti
Ogun benim hayatimin donum noktasi olmustu .. sanki ben onun gozunde bir kahramandim.. Oduyduylarlan koye donmustum.. kendimi buyuk bir basari kazanmis gibi hisediyordum.. . O gunden sonra hemen her gun bazende haftada bir kac gun gorusmeye baslamistik...
Gunler aylar geciyordu .. Dere boyu yuruyusler yapiyor onu gormedigim zamanlar merak ediyor icim aciyordu .. daha 15 yasimda olmama ragmen icimden ona karsi sicacik ilik bir seyler akip gidiyordu.. hergun bu selvi agacli yolu sanki ondakikalik yol gibi gidip geliyordum.. aradan gecen seneler bizi ayirmamis hergun bulusmaya baslamistik ikimizde geclik donemine adimlarimizi artigimiz yaz donemiydi . ota olkulu liseyi bitirmis yaz tatilini koyde gecirip sonra sehire done cektimgim.. Ama gecen zaman sa sunu ogrenmistimartik o benimhayatiminanlami olmustu gozlerim ondan baska bir sey gormuiyordu. onu seyrekmek bile yuregime sanki su serpiyordu.. Oda benimle mutluydu .. Bunu biliyordum ... sari saclari ve yesil gozleri dolgun dudaklarindaki tebesim ruyalarimi susluyordu .. Ve on mutlu olunca bende mutlu oluyordum.. ondan kopmak ayrilmak dusuncesi bile beni korkutuyordu.. ama yuksek okul sinavlarini kazanmis tercihimi tapmistim yuregimi arkada biraksamda bu sefalete daha fazla katlanmamak icin var gucumle okumaliydim.. diye dusunuyordum.. Bu yuzdende ne pahasina olursa oldun sehre gidecektim.. ogun son kez bulusacaktik, onu beklemeye basladim.. Bir yandada nasil soyleyesegimin palanlarini yapiyordum. Biliyordum o guzel gozlerini hafiften kisacak ve gozlerindeki yaslari gostermemek icin yine o utangac tavrini takinacakti onu kirmadan nasil anlata bilirim diye dusunmeye calisiyordum.. Bir anda yani basimda o cimenler kadar seyil gozleriylen gozlerime bakiyordu bir an yutkundum.. Saskindim.. Geldigini fark etmemistim bile, sasnkin bir ifadeylen gulumsedim... ayaga kalkip uzun uzun bakisini seyretim.. Suskundu sanki soyleyeseclerimi biliyor gibi yuzume bakiyordu.. usulca elini elime uzatip tut gozleri hala gozlerim deydi konusmak istiyordum.. fisiltili bir ses tonuylan susmami istedi. oylece bakisiyorduk ,bir sure sonra suskunlugunu bozdu.. Kamal dedi.. Beni hic birakma emi .. yine sasirmistim.. Yesil gozlum hic boyle konusmazdi.. Bir birimize bile hic sevgi sozlerinden bahsetmemistik ogune kadar.. Neden boyle soyledigini bile soramiyordum .. cinar agacinin altinda bir birimize sikica sarilimistik sanki bir beden olmustuk sicakligini avuclarimda hisediyor kalbiminin alislarini kalbimde hisediyordum. Kalbimyerinden cikacak mis gibi carpiyordu.... suskunlugunubir sure sonra bozdu.. Eyer bir gun ayrilirsak dedi ...Seni hep burada bu agacin altinda bekliyor olacagim.. tirtek bir sesle cunku ,cunku ben senin adini kalbime yuregini yuregime yazdim...
Bunlari soylerken iki damla yas yesil gozlerinde kayboluyor yanaklarindan susuluyordu.. Ayaga kalkti ..Uzun bir bakisla gozlerime son bir kaz daha bakti ve sonra dere boruna gozlerini cevirdi.. Ve sozlerine devam eti nereye gidersen git ama bilki seni hep bu cinar agacinin altinda burda bekliyorum.. Arkasini donup kosar adimlarlan uzaklasiti ardi sira seslenmek istedim .. dudaklarim susmustu sesimcikmiyor gibi bir tavrimvardi oldugum yerde kala kalmistim .. Ona onu bende yuregimle sevdigimi bile soyleyememistim.. GItmisti.. Simdi aradan yilar gecti onu bir daha hicama hic gorememistim..Bir haberini bile alamamistim... Kimdi neydi ismini bile bilmiyordum.. Tek bilgim o benim cimen gozlumdu.. Oysa yillar gecti simdi burdayim .. icimde nedense buruk bir aci var gozlerim onu aradi bir an Simdi su agacin ardindan yine eskisi gibi cemen gozleriylen bana tebesum etmesini bekliyo gibiyim.. Bu dusunceler icindey ken duydugum bir sesle iskildim buralara yabancisin ogul her halde seslendim duymadin .. burada ne isin var aksam vakti .. bu saata buralar tekin deyildir.. aracda gecmez istersen seni bizim koye kadar goturebiliyim..
yasli amca at arabasini isaret ediyordu..
basimi kaldirdim gercekten hava karamis aksam olmus bile cevreme bakindim kimseler yoktu yasli amcadan baska alime valizimi aldim at arabasina dogru yurumeye basladim yasli amca ogul nerden boyle dedi.. nereye gidersin diye sorular soruyordu.. aklim hala dere kenarindaki cinar agacinda kalmisti benim.. Dalginlik icinde yasli amcanin sozlerini duyar gibi oldum.. sagol amca dedim ben koyun yeni ogretmeniyim tayinim buraya cikti ama sehirden bir arac bulamadim.. bende yuruyerek gelmek istedim.. yasli amca soyle bir bakti ogul birada bu saate yanliz yurunmez kurda kusa yem olursun ... Beli yabancisin bilmiyorsun dedi.. Hafiften gulumsedim..koye yaklasmistik etrakfa kimseler yoktu yasli amca ogul seni muhtarin evine birakiyim . Bu saate okulda kalamazsin.. Cocuklugumun gectigi koy meydanina varmistik etraf birden kalabalik lasmisti.. yasli amca atlara cusss deye seslendi.. Atlar durmustu.. nedir bukalabalik diye sordum.. insanlar sesiz ve uzgundu . Bir yonden diger bir yone kosurturuyorlardi.. ,, yasli amcanin hafif bir tebesum belirdi yuzunde yazik etiler kiza dedi ... genc yasata dedi.. Saskin bir ifade belirdi yuzumde soguk bir urperme belirdi icimde.. Sebebini bilmedigim.. Hayirdir emi dedim .. su bizim emine gilin kizi cimeni muhtarin oglu hasanla evlendiriyorlardi guzeler guzeli cimen naah surdaki evin oglu kemale meyili varmis guzel cimen evlenmen diye tuturunca zorlan kizi kacirdilar .. yazik oldu yazik, cimen kizda dugun gecesi kendini dere kenarinda asmis ogul... dilim varmiyor soylemeye ogul yazik oldu.. o an basimin dondugunu dillimin tutuldigini far etim.. Konusamiyordum, gozlerimin bir anda kapangidini hisediyordum . benim cimen gozlu yarim.. Unutmamis beklemis.. son ana kadar direnmis yuregimin parcasi canimin cani koklamaya kiyamadigim.. canimi koparip almislar benden.. Haberimyokmus.. Benim icin benim sevgim icin kendini feda etmisti....Olumu secmisti... Ayaklarim tutmuyordu bir ot yigini gibi yigildigimi hatirliyorum... Ben onu, onun beni sevdigi kadar sevememisi doktor beyyyy..
09.12 .07
LaLe _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
En son BiR-SeVdA-MaSaLi tarafından Perş. Mayıs 15, 2008 2:50 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: CIMEN GOZLUM Paz Ara. 09, 2007 2:03 pm | |
| Patron öykü yazmaya mı karar verdiniz,yoksa gerçekten yaşanmış bir olay mı bu yazınız? Paylaşımınız için teşekkürler. |
|
M@S@L Admin
Mesaj Sayısı : 5612 Yaş : 54 Reputation : 13 Kayıt tarihi : 14/02/07
| Konu: Geri: CIMEN GOZLUM Paz Ara. 09, 2007 2:24 pm | |
| sevgili gokturkmen bey oyku gibi olmus dimi ama bu yasanmis bir hikaye
ama oyku yazmayida cok isterim bir gun insallah becere bilirsen yorumunuz icin sagolun..
Sevgiler _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|