melek Süper Üye
| Konu: YANLIZ BİR OPERA... Salı Mart 06, 2007 12:18 am | |
| Ölü bir yılan gibi yatıyordu aramızda Yorgun, kirli ve umutsuz geçmişim Oysa bilmediğin birşey vardı sevgilim Ben sende bütün aşklarımı temize çektim
İmrendiğin, öfkelendiğin Kızdığın, ya da kıskandığın diyelim Yani yaşamışlık sandığın Geçmişim Dile dökülmeyenin tenhalığında Kaçırılan bakışlarda Gündeliğin başıboş ayrıntılarında Zaman zaman geri tepip duruyordu. Ve elbet üzerinde durulmuyordu. Sense kendini hala hayatımdaki herhangi biri sanıyordun, Biraz daha fazla sevdiğim, biraz daha önem verdiğim. Başlangıçta doğruydu belki. Sıradan bir serüven, rastgele bir ilişki gibi başlayıp, Günden güne hayatıma yayılan, varlığımı ele geçiren, Büyüyüp kök salan bir aşka bedellendin. Ve hala bilmiyordun sevgilim Ben sende bütün aşklarımı temize çektim Anladığındaysa yapacak tek şey kalmıştı sana Bütün kazananlar gibi Terk ettin.
Yaz başıydı gittiğinde, ardından, Senin için üç lirik parca yazmaya karar vermistim. Kimsesiz bir yazdı. Yoktun. Kimsesizdim. Çıkılmış bir yolun ilk durağında bir mevsim bekledim durdum. Çünkü ben aşkın bütün çağlarından geliyordum. Sanırım lirik sözcüğü en çok yüzüne yakışıyordu Yüzündeki kuşkun kedere, gür kirpiklerinin altından Kısık lambalar gibi ışıyan gözlerine Çerçevesine sığmayan Munis, sokulgan, hüzünlü resimlerine Lirik sözcüğü en çok yüzüne yakışıyordu.
Yaz başıydı gittiğinde. Sersemletici bir rüzgar gibi geçmişti Mayıs. Seni bir şiire düşündükçe Kanat gibi, tüy gibi, dokunmak gibi Ucucu ve yumuşak şeyler geliyordu aklıma. Önceki şiirlerimde hiç kullanmadığım bu sözcük Usulca düşüyordu bir kağıt aklığına, Belkide ilk kez giriyordu yazdıklarıma, hayatıma. Yaz başıydı gittiğinde. Bir aşkın ilk günleriydi daha. Aşk mıydı, değil miydi? Bunu o günler kim bilebilirdi? 'Eylül'de aynı yerde ve aynı insan olmamı isteyen' notunu buldum kapımda. Altına saat: 16.00 diye yazmıştın, ve 16.04'tü onu bulduğumda. Daha o gün anlamalıydım bu ilişkinin yazgısını Takvim tutmazlığını Aramızda bir düşman gibi duran zamanı Daha o gün anlamalıydım Benim sana erken Senin bana geç kaldığını.
Gittin. Koca bir yaz girdi aramıza. Yaz ve getirdikleri. Döndüğünde eksik, noksan bir şeyler başlamıştı. Sanki yaz, birbirimizi görmediğimiz o üç ay, Alıp götürmüştü bir şeyleri hayatımızdan, olmamıştı, eksik kalmıstı. Kırılmış bir şeyi onarır gibi başladık yarım kalmış arkadaşlığımıza. Adımlarımız tutuk, yüreğimiz çekingen, körler gibi tutunuyor, dilsizler gibi bakışıyorduk. Sanki ufacık bir şey olsa birbirimizden kaçacaktık. Fotoromansız, trüksüz, hilesiz, klişesiz bir beraberlikti bizimki. Zamanla gözlerimiz açıldı, dilimiz çözüldü güvenle ilerledik birbirimize. Gittin. Şimdi bir mevsim değil, koca bir hayat girdi aramıza. Biliyorum ne sen dönebilirsin artık, ne de ben kapıyı açabilirim sana. Şimdi biz neyiz biliyor musun? Akıp giden zamana göz kırpan yorgun yıldızlar gibiyiz. Birbirine uzanamayan Boşlukta iki yalnız yıldız gibi Acı çekiyor ve kendimize gömülüyoruz Bir zaman sonra batık bir aşktan geriye kalan iki enkaz olacağız yalnızca Kendi denizlerimizde sessiz sedasız boğulacağız Ne kalacak bizden? Bir mektup, bir kart, birkaç satır ve benim şu kırık dökük şiirim Sessizce alacak yerini nesnelerin dünyasında Ne kalacak geriye savrulmuş günlerimizden Bizden diyorum, ikimizden Ne kalacak?
Şimdi biz neyiz biliyor musun? Yıkıntılar arasında yakınlarını arayan öksüz savaş çocukları gibiyiz. .......... ..........
Murathan Mungan
BU ŞİİR BENİ OLDUM OLASI ÇOK ETKİLEMİŞTİR...SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM... | |
|
M@S@L Admin
Mesaj Sayısı : 5612 Yaş : 54 Reputation : 13 Kayıt tarihi : 14/02/07
| Konu: Geri: YANLIZ BİR OPERA... Salı Mart 06, 2007 12:29 am | |
| gercekten harika bir siir sevgili melek yuregine ve emegine saglik diyorum..
....LaLe...
Bir sevda masali _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|
melek Süper Üye
| Konu: Geri: YANLIZ BİR OPERA... Salı Mart 06, 2007 12:31 am | |
| ''Ölü bir yılan gibi yatıyordu aramızda Yorgun, kirli ve umutsuz geçmişim Oysa bilmediğin birşey vardı sevgilim Ben sende bütün aşklarımı temize çektim ''
özellikle bu dörtlük beni çok fazlasıyla etkiliyor..bu gerçekten muhteşem bir şiir... | |
|
Asi Efe Uye
Mesaj Sayısı : 11 Yaş : 45 Nerden : almanya Reputation : 0 Kayıt tarihi : 05/03/07
| Konu: melek hanim Salı Mart 06, 2007 3:51 am | |
| Sevgili melek hanim paylasmis odlugunuz siirle yureginizin guzelligini gormemek mukun degil ozelliklede su dize beni de alip goturdu
"Ben sende bütün aşklarımı temize çektim ''
ne mukemmel sozdur bu boyle sevgili melek hanim...
Yureginize emeginize vede paylasiminiza candan tsk borcluyum
saglicakla | |
|
HeRo Misafir
| Konu: Geri: YANLIZ BİR OPERA... Salı Mart 06, 2007 10:48 pm | |
| Paylasım Icın TesekkurLer Melek |
|
Kaptan MasaLci
Mesaj Sayısı : 18 Yaş : 41 Nerden : €fkarın ßol Sevdanın Zor Oldugu Yerden Reputation : 0 Kayıt tarihi : 07/03/07
| Konu: Geri: YANLIZ BİR OPERA... Cuma Mart 09, 2007 9:50 am | |
| Paylasımın icin tesekkürler sevgili melek. | |
|
melek Süper Üye
| Konu: Geri: YANLIZ BİR OPERA... Cuma Mart 09, 2007 9:54 am | |
| teşekkür ederim..
ayrıca siz de hoşgeldiniz masal diyarımıza sayın kaptan | |
|
Kaptan MasaLci
Mesaj Sayısı : 18 Yaş : 41 Nerden : €fkarın ßol Sevdanın Zor Oldugu Yerden Reputation : 0 Kayıt tarihi : 07/03/07
| Konu: Geri: YANLIZ BİR OPERA... Cuma Mart 09, 2007 10:52 am | |
| hosbuldum tesekkürler Arkadasım. | |
|