bedir D-Moderator
Mesaj Sayısı : 528 Yaş : 49 Nerden : çankırı Reputation : 0 Kayıt tarihi : 24/01/12
| Konu: gözlerimin nuru.. Çarş. Şub. 01, 2012 12:01 pm | |
| Gözlerimin Nuru
Sende istemezdin değil mi , Kayarak yıldızlar gibi, Karanlıkta bırakıp gitmek ? Üstelik güneş doğmadan,
İki laf etmeden daha Yıldırım gibi çarpmak Söyle, ey gözümün nuru; Sende istemezdin değil mi, Bir mum alevinin son çırpınışları gibi, Karanlığın içinde yitmek ? Asla suçlayamam seni; Söylemeden bilemezsin, Seni, sana anlatmaya kalksam Yirmi –dokuz harf kifayetsiz. Nerden bilirsin süzülerek girip de Gönlüme ateş düşürdüğünü ? Nasıl anlarsın içim yanarken , Tenimin titrediğini. Öyle sıcaktı ki ,o bakışlar ; Sanki, güneşten yansımalar Bende anlayamadım o an, Kıvılcımların büyüklüğünü . Hakkım yok, seni suçlamaya. Hakkım yok ,sana sitem etmeye Nasıl anlarsın görmeden Saman yolunun döküldüğünü. Engelleyebilir miydin o bakışları, Söz dinler mi duyguların, Hissedebilir misin çaresizliğimi, Ve düşünebilir misin ? Gücümün yetmediğini.
... Bu, sana sitemim değildir Unut-gitsin söylediklerimi Ben, anlatamadım derdimi, Kilit vurdum gönlüme . Fakat,ne olur, ne olur bana söz ver, Ey gözümün nuru; Birazcık hatırım varsa eğer; Başkasına bakma öyle !? Farz et, senin ki; bir kıvılcımın közleri, Farz et, ben de; o yangının külleri Farz et ki, bir akşam üstü geldi; Karanlığın nazarı değdi. | |
|