Bir Sevda Masali
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bir Sevda Masali

HOŞGELDİNİZ

Portalli*AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

♥️♥️14 02 2007♥️♥️♥️14022024♥️♥️♥️ Masal Gibi 17 Yil♥️♥️Yil dönümümüz kutlu olsun..♥♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️ ♥️♥️♥️♥♥♥️♥️♥♥♥️♥️♥️♥️♥️♥️Sizinde BiR MaSaLiniZ Olsun Istemezmisiniz?♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥""

♥️♥️♥️♥️YONETICI KADROMUZ♥️♥️Admin M@S@L♥️DJ~VOLKAN* DJ*♥️♥️♥️♥️♥DJ:BELALI♥️..

KUCUK BIR KIZIN KOYDEKI ANILARI

2 posters
YazarMesaj
M@S@L
Admin
Admin
M@S@L

KUCUK BIR KIZIN KOYDEKI ANILARI Empty
MesajKonu: KUCUK BIR KIZIN KOYDEKI ANILARI   KUCUK BIR KIZIN KOYDEKI ANILARI I_icon_minitimeSalı Şub. 20, 2007 9:38 am

Bir zamanlar karli daglarin eteklerinde yesilikler icin de kucuk bir koy vardi.......
Bu koyun etrafi daglarlan kapli gozun ala bildigine yesilikler ve her renk cicekler havasi
suyu insani deli eden manzarasi sanki kendini bir taplonun icinde dusun memek elde deyildi.......
Bu guzelikler icindeki koyde kucuk bir kiz cocugunun anilari gizlenmisti ......
Simdi gozlerimin onunden hatiralar tek tek gecerken...... Kendimi cocuklugumda o masun koyun de gezindigimi dusumeden edemiyorum.............
Bu guzel koyde insanlar mutlu komsuluklar ileri safhalardaydi...herkes candan sicakkanliydi insanlardi......
Ormanlar icindeki koyumuzde yaylalarimiz mezralarimiz her mevsim de gocebe bir hayatimiz vardi ama en onemlisi mutlu guler yuzlu sevgi hic eksik olmazdi ....
Ben oyle pek ileri yaslarimi hatirliyamasamda yedi sekiz yaslarinda Koyun iki odali ilk okula kaydimi yaptirmislardi.....Onceleri kiz cocuklarini okumasi pek uygun karsilan masada ,ben bu konuda sanslisayilirdim ...Cunku ayilen bu sansi bana vermislerdi....
Ve bugun dusunuyorumda ogun orada okuma sansim olmasaydi... Belkide bugun bu anilarimi ve siirlerimi yazma sansim hic olmayacakti, daha dun gibi hatirliyorum...... Okula basladigim o gunu ....
Okulumuz iki siniftan olusan bir binaydi yinede cok sansli bir koyduk cunku cok uzaklardan koyumuze okumak icin gelen arkadaslarimiz oluyordu .....Bizse yinede iki siniflida olsa bir okula sahip bir koyduk......
O gun okula basladigimda urkek cekingen kucuk bir koylu kiz cocuguydum ...
Sevgili ogretmenimin sicak yaklasimlariylan kolayca alismittim....... Okula ve ogretmenimize ,okulumuz iki sinizli oldugu icin birinci siniflar ikicisiniflar ve ucuncusiniflar ayni sinifi paytlasiyor ve dortduncu ve besinci siniflarda diyer sinifi paylasmak zorun daydilar....
Simdi dusunuyorumda okulda bir ogretmen olmasina ragmen cok iyi ogrenciler yetistirilmisti yinede bazen derslerimizin bile kitabi olmazdi..... Cogumuz paylasarak yada sevgili ogretmenimizin cabalariylan ozelikle fenbilgisi derlerini dogada yaptirmaya calisirdi , bizlere ki eksiklerimiz tamanlansin .... Bugun yine dusunuyorumda ne zor sartlarda egitimimizin ilk adinlarini artigimiz bu koyde ogretmenimizin de buyuk yardimlariylan cogumun en iyi yerlere gelmeyi basarmistik .o gunlarde koyde ne eletirik neden telefon nede yolumuz vardi .... kis aylarinda yagan karlar yuzunden sehiirle butun baglarimiz koptugu gunleri hatirlarim....
Bu guzeler guzeli koyumuzde en zor anlar belkide kis aylari olurdu cunku hasta olan insanlarimizi sehre goturme sansimin oldukca dusuktu, hasta biri olunca ya sirtlarinda yeda sallarlan koyun dibinden gecen ana yola indirilir ve bir aracingecmesi beklenirdi ...Koyumuzde bir doktoru birak bir hemsiremiz bile yoktu yasli kadinlarimiz dogumlara giderlerdi cunku onlar daha bilgili olurlardi bu konularda.....Iste butun bulari yasadigim bu koyde kendimce okumayi cok istiyordum cunku bir gun koyume donmek istiyordum ... Belki oyle bi rsansim olmadi geri donmek icin ama yuregim her zaman orada oldu.... Her seye ramen yine de cok mutluyduk odara cunku orasi bizimdi bizim koyumuzdu ......
Havasiylan suyuylan selaleleriylen irmaklariylan muhtesem bir koydu....
Helede yaz aylari yayla gocleri olurduki muhtesem bir seydi bu gocler.....
Hafizamdan silinmesi imkansiz anlardi onlar .... Gunler oncesinden hazirliklar baslar haftalarca surerdi ... Esyalar tasinir yayla evleri aktarilir silinir supurulur yerlestirilir.... Oturulacak hale getirilirdiki gelecek uc ay boyunca rahat bir yayla donemi gecirilsin ....
Ama butun bular buyuk zefkler ve neseyle yapirirdi... On ca zorluga ragmen halkimiz caliskandi mutluydular..... Hele yaylaya tasinma ani benimde buyuk ilgi alanima girerdi cunku bir bayram havasi seklinde olurdu.......Yayla goclerimiz, ertesi gun yaylaya goc olucaksa aksamdan en guzel yoresel giyseler sandiklardan cikarlir..... Hazirlanir genc kizlarimizin ellerine kinlalar yakilir .. Hata hayvanlarimiz yikanir bin bir cesit suslerlen suslerlerdi ...
Goc gunu buyuk hazirlilar bitmistir saatler beklenir ve yoremizin gelnegine gore hep birlikte yayla yolarina duserlerdi ,okadar muhtesem bir hava olurduki yoresel sarkilar ve kiyafetler hepsi bir birinden guzeldi .... Bunlari suan dusunurken bile kendimi ogunlerae gitmekten alamiyorum...
yaylaya cikis gerceklesir ve ogun yayla sanki bir bayram yerini andiridi ...
Yaa yayla inanilmazdi en yuksek dagin tepesine cikmiscasina kendini hisedersin sanki uzatsan elini gokyuzunden yildizlari toplayacak kadar yakin oldugunu dusunursun....
yayladan koyu kus bakisi izlemek te ayri bir guzelik veriyordu bizlere, koyumuz sanki bir taployu inceler gibi seyrederdik ,daglarin eteklein deki bu guzelikleri yasamak bence her insana nasip olmazdiye dusunuyorum..... Belkide orasi benim koyumdu de bukadar seviyordum...
Kucuk bir kizin yasadigi bu koyde ki anilarini yazarken hala oralari yeniden dolasiyor gibi hislere kapiliyordum... ....Megerse hayatimin en degerli gunlari o yesilikler icindeki koyumde gecmisi ve ben aslinda koyumu cook ozluyormusum...
Bir gun oradaki gunlermi kaleme alacagim hic aklima gelmemisti, ama iyiki yazma sansina sahip oldum.... Mutlaka yine sana bir gun o kucuk kiz donecek bekle sevgili koyum beni GELECEGIM.... ......

01-28-2006 .....LaLe.....

Bir sevda masali

Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..

!!""Okudugum her Masalda  hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..

Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki  Sana Nokta koyamiyorim

Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

En son M@S@L tarafından Çarş. Şub. 03, 2016 12:52 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
https://birsevdamasali.yetkin-forum.com
mechul-sair
Seruvenci
Seruvenci
mechul-sair

KUCUK BIR KIZIN KOYDEKI ANILARI Empty
MesajKonu: Geri: KUCUK BIR KIZIN KOYDEKI ANILARI   KUCUK BIR KIZIN KOYDEKI ANILARI I_icon_minitimePaz Mart 30, 2008 1:47 pm

evet şahane bir paylaşım tşkler

bu paylaşımı okurken bende köyüme gittim

bizdede iki sinif vardi 1,2,3 aynı sınfıta 4,5 aynı sınıfta ama biz

şanslıydık iki mögretmenimiz vardi biede ebemiz vardi

evet zordu ama en güzel yıllardı o günler Smile
http://www.mechul-fm.tr.gg

1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bir küçük hediye
» KÜÇÜK İTFAİYECİ