melek Süper Üye
| Konu: Gerçek Dost Salı Kas. 20, 2007 1:04 am | |
| Ülkenin birinde iki gerçek dost yaşarmış. Birinin malı, ötekinin malı gibiymiş. Anlaşılan o ülkede dostluk, bambaşkaymış...
Bir gece ülkede herkes dalmış derin uykulara. Orada güneş battı mı, fırsat bu fırsat der, uykunun tadını çıkarırmış millet.
Gece yarısı bizim dostlardan biri, fırlamış yatağından, koşmuş doğru dostunun evine. Uyandırmış hizmetçileri tatlı uykularından...
Dostu, yukarıdan duymuş sesini. Hemen kaptığı gibi kılıcını, kesesini, koşmuş dostunun yanına...
"Hayrola!" demiş, merak içinde, soluk soluğa... "Sen, kolay kolay uyandırmazsın kimseyi, uykuyu da seversin üstelik. Kumarda kaybettiysen; al şu keseyi. Evini bastılarsa; işte buradayız ben ve kılıcım. Haydi gidip haklarından gelelim. Yalnız yatamaz mı oldun yoksa??? Benim güzel cariyeyi al git öyleyse..."
"Yok a canım." demiş dostu... "Ne o, ne de bu. Rüyamda biraz düsünceli gördüm seni... Sakın başı dertte olmasın deyip koştum. Kusura bakma dostum!"
*** Gerçek bir dostu olmak ne güzel bir şey! Derdini açmanı beklemez bile... Kendi bulup söylemek ister, belki sen çekinirsin diye. Sevdiği insanın üstüne titrer, bir düşten, bir hiçten nem kapar. ***
alıntıdır | |
|
M@S@L Admin
Mesaj Sayısı : 5612 Yaş : 54 Reputation : 13 Kayıt tarihi : 14/02/07
| Konu: Geri: Gerçek Dost Salı Kas. 20, 2007 1:09 am | |
| Evet gercek ten yuzel bir yazi dos var gercek dos var bence en iyi dost kutu gunde yaninda olandir .. emegine saglik canim _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|
inci_Melek Seruvenci
Mesaj Sayısı : 74 Yaş : 52 Nerden : Turkiye Reputation : 0 Kayıt tarihi : 04/11/07
| Konu: Geri: Gerçek Dost Perş. Ara. 06, 2007 10:05 am | |
| Senin sevgınin yeri gonlumde ozeldır Senı yurekten sevmekher seyden guzeldir Dost dost diyen nıce dostlar gordum Senın bır merhaban bın dostta bedeldir | |
|
kardelen Süper Üye
Mesaj Sayısı : 709 Yaş : 40 Nerden : izmir Reputation : 0 Kayıt tarihi : 22/12/07
| Konu: Geri: Gerçek Dost Salı Ara. 25, 2007 12:01 am | |
| MERHABA ARKADAŞIM. ELİNE KALEMİNE KLAVYENE SAĞLIK:12: ÇOK GÜZEL BİR YAZI. FAKAT BEN BU ZAMNDA GERÇEKTEN HİÇKİMSENİN DOSTLUĞUNA İNANMIYORUM.BİRAZ ACI AMA. ESKİ DOSTLUKLARIN OLMADIĞINA İNANIYORUM.ASLOLAN İNSANIN KENDİSİDİR. ÇÜNKÜ ACILARINI SEVİNÇLERİNİ KEDERLERİNİ YALNIZ YAŞIYORSUN. YALNIZ AĞLIYOR, YALNIZ DÜŞÜNÜYOR, ACILARINI YALNIZ YAŞIYORSUN. | |
|
melek Süper Üye
| Konu: Geri: Gerçek Dost Salı Ara. 25, 2007 12:09 am | |
| öncelikle Teşekkür ederim Kardelen beğendiğin için.ben de katılıyorum sana .DOST kavramı da tıpkı diğer değerlerimiz gibi yavaş yavaş yitmeye başladı maalesef.
ancak ben bir de şunu düşünüyorum . Dost bulabilmek için önce DOST olmak lazım ! Ne dersiniz ? | |
|
kardelen Süper Üye
Mesaj Sayısı : 709 Yaş : 40 Nerden : izmir Reputation : 0 Kayıt tarihi : 22/12/07
| Konu: Geri: Gerçek Dost Ptsi Ocak 21, 2008 5:01 am | |
| MELEKCİĞİM KATILIYORUM SANA KESİNLİKLE. FAKAT DOSTLUK KONUSUNDA BENİMLE AYNI DÜŞÜNCELERİ PAYLAŞAN İNSANLAR GENELDE DOSTUNA GERÇEK DOSTLUK YAPMIŞ FAKAT KARŞILIĞNIN BULAMAMIŞ KİŞİLERDİR.AYNI ŞEYİ MAALESEF BEN DE YAŞADIM. DOSTLUĞUN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRMEYEN VE KARŞISINDAKİ İNSANDAN DOSTLUK BEKLEYEN İNANLAR BENCE BU KONUDA YAKINMASIN HİÇ. ÖNCE DOST OLMAYI ÖĞRENSİN ONDAN SONRA.... SEVGİLER.... | |
|