BELALIM_PH D-Moderator
Mesaj Sayısı : 520 Yaş : 54 Nerden : almanya Reputation : 1 Kayıt tarihi : 05/01/12
| Konu: DOST DEDIGIN Cuma Ağus. 10, 2012 3:57 pm | |
| Umutsuzluk bilmez umut satıyor Sevgisi sevdası bir b[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]a dostun Gönül gözü ile dosta bakıyor Hüzünü hasreti bir b[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]a dostun
Yüreğinde sevgi pınarı akar Sevgiye susamış canları yıkar Dost dediğin dosta hasretle kokar Gönül sofrasında lokmadır dostun
Şişeler boşaldı kadeh dolmadı Fırsatcılık çıktı dostluk kalmadı Dost şeref im der ki benlik olmadı Yaren yar olunca yar olur dostun
Dost dediğin Dostun yüreğinden geçeni bilmeli Dost dediğin Dostunu karşılıksız sevmeli Dost dediğin Verecekse almadan vermeli Dost dediğin Yüreği kan ağlarken, dost için gülmeli Dost dediğin Kara toprak gibi sadık kalabilmeli Dost dediğin Sığınacak yerin yoksa kucağını açabilmeli Dost dediğin Güne sıcak bir güneş olup doğabilmeli Dost dediğin Geceye parlayan yıldız olabilmeli Dost dediğin Sırtını yasladığın asırlık bir çınar Dost dediğin Gerektiğinde bir kalkan olabilmeli Dost dediğin Kahpe kurşuna göğsünü siper yapabilmeli Dost dediğin Velhasıl dost olduğunu bilmeli Dost dediğin İki yüreği bir beden sayabilmeli Ben herkese dost demem Benim dostum Yüreğimin sesini uzaklardan duyabilmeli Dost o zaman dosttur Dost dediğin Bir batında doğan kardeş bile olabilmeli
Sevda hançeriynen vurulur mu dost Sevene muhabbet verilir mi dost Mecnun edip dağa sürülür mü dost Sevgi gibi duygu bulunur mu dost.
Dost dostda muhabbet cem olmak gerek Dostdan ayrı olmaz bir olmak gerek Dost [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]ıyla yanıp, kor olmak gerek Dostluk diyarından salınırmı dost.
Hangi yöne gitsem dost ararım dost Dostla muhabbeti hep ararım dost Dostda varmak için yol ararım dost Saldığın bu yoldan dönülürmü dost.
Dost dostda dermandır dert edilirmi Dostluk toprağına şer ekilirmi Gülşani bülbülden hiç bıkılırmı Gülde dikenlidir, sevilmezmi dost.
Sanırdım gündüzdü onlarla gecem İçimde ümitti dost bildiklerim Ne zaman yıkılıp yere düştüysem Bırakıp da gitti dost bildiklerim Hepsi varken baharımda, yazımda: Kışın bir burukluk kaldı ağzımda Seneler senesi oysa gözümde Cihana eşitti dost bildiklerim Nerde o sözlere kandığım günler? Her gülen yüzü dost sandığım günler Acıdan kahrolup yandığım günler Ta canıma yetti dost bildiklerim Sanırdım gündüzdü onlarla gecem İçimde ümitti dost bildiklerim Ne zaman yıkılıp yere düştüysem Bırakıp da gitti dost bildiklerim
Kevser havuzuna dalanlar,Ölmezden öndün ölenler Nefsini düşman bilenler,Konar tuba dallarına
Alem düşman olur ise,Beni dost'tan ırımaya Dost kanda ise ben anda,Düşmanlık arımaya
Dost ehli bizim ile hem,Dost burdadır bize ne gam Yüz bin cehd ederse düşman,Dost mahfili duramaya
Düşman bana nide bile,İşim gücün dost'tan yana Dost makamı can içinde,düşman eli eremeye
Kime kim dost kapı aça,Düşmanı elinden kaça Yunus ağzı güher saça,Değme arif değemeye.
Dost dostuna nimettir Dost kıymetin bilmektir Dost şaraptır içmektir İçmesini bilen gelsin
Dost var dilde söylenir Dost var cana bezenir Dost var her dem özlenir Pahasını veren gelsin
Dost olur gören gözün Dost olur dilde sözün Dost olur canda özün Saklamasın bilen gelsin
Çimen söyledin derdin Nedir söyle bu halin Musallada bedenin Göz yaşıyla yuyan gelsin
Ben gibi olmalı, dostum dediğim Beraber pişirip bile yediğim Sabah akşam, hep gelmeli dediğim Böyle dost olanı, insan bilirim
İnsan olan insan,sevmeli canı Sevgi paylaşmaktır,yok ile varı Her dem dosta doğru giderse yolu Yollarda olanı, insan bilirim
Zorda kalanlara destek olursa Yürekten yüreğe akıp durursa Dost nerede ise,o da orada Böyle dost olanı, insan bilirim
Seyyah olup şu alemi gezerim Bir dost bulamadım gün akşam oldu Kendi efkarımca okur yazarım Bir dost bulamadım gün akşam oldu
İki elim kalkmaz oldu dizimden Bilmem amelimden bilmem özümden Akıttim kanlı yaş iki gözümden Bir dost bulamadım gün akşam oldu
Yine boralandı dağların başı Akıttım gözümden kan ile yaşı Emaneti alır ol veren kişi Bir dost bulamadım gün akşam oldu
Bozuk şu cihanın pergeli bozuk Yazıktır şu geçen ömre yazık Tükendi daneler kalmadı azık Bir dost bulamadım gün akşam oldu
Pir Sultan'ım eydür ummana dalam Gidenler gelmedi bir haber alam Abdal oldum çullar giydim bir zaman Bir dost bulamadım gün akşam oldu
Sevilecek biri olmadigin zamanlarda bile seni sevmeli... Sarilacak biri olmadigin zamanlarda bile sana sarilmali... Dayanilmaz oldugun zamanlarda bile sana dayanmali... Dost dedigin; fanatik olmali; Bütün dünya seni üzdügünde sana moral vermeli. Güzel haberler aldiginda seninle dans etmeli, Ve agladiginda, seninle aglamali... Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmali; Sevinci çarpmali... Üzüntüyü bölmeli... Geçmisi çikarmali... Yarini toplamali... Kalbinin derinliklerindeki ihtiyaci hesaplamali... Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmali... İsi bitince seni bir tarafa atmamali...
| |
|