Bir Sevda Masali HOŞGELDİNİZ |
|
| ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
Göktürkm Misafir
| Konu: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Cuma Mayıs 04, 2007 11:42 pm | |
| GERİ DÖNEN MEKTUP
Ruhun mu ateş,yoksa o gözler mi alevden? Bilmem,bu yanardağ ne biçim korla tutuştu? Pervane olan,kendini gizler mi alevden? Sen istedin,ondan bu gönül zorla tutuştu..
Gün senden ışık alsa da bir renge bürünse; Ay secde edip çehrene,yerlerde sürünse; Her şey silinip kayboluyorken nazarımdan, Yalnız o yeşil gözlerinin nuru görünse...
Ey sen ki,kul ettin beni onmaz yakışınla, Ey sen ki,gönüller tutuşur her bakışınla! Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince Çehren bana uğrunda ölüm hazzı verince
Gönlümdeki azgın devi rüzgarlara attım; Gözlerle günah işlemenin zevkini tattım. Gözler ki,birer parçasıdır senden ilah'ın, Gözler ki,senin en katı zulmün ve silahın,
Vur şanlı silahınla,gönül mülkü düzelsin; Sen öldürüyorken de,vururken de güzelsin! Bir başka füsun fışkırıyor sankı yüzünden, Bir yüz ki,yapılmış dişi kaplanla hüzünden...
Hasret sana,ey yirmi yılın taze baharı, Vaslınla da dinmez yine bağrımdaki ağrı. Dinmez!Gönülün,tapmanın,aşkın sesidir bu! Dinmez!Ebedi özleyişin bestesidir bu!
Hasret çekerek uğruna ölmek kolaydı, Görmek seni ukbadan eğer mümkün olaydı.. Dünyayı boğup mahşere döndürse denizler, Tek bendeki volkanları söndürse denizler!
Hala yaşıyor gizlenerek ruhuma "Kaabil", İmkanı bulunsaydi,bütün ömre mukabil Sırretmeye elden seni,bir perde olurdum. Toprak gibi her çiğnediğin yerde olurdum.
Mehtaplı yüzün Tanrı'yı kıskandırıyordur, En hisli şiirden de örülmez bu güzellik. Yaklaşması güç,senden uzaklaşması zordur; Kalbin işidir,gözle görülmez bu güzellik... Hüseyin Nihal ATSIZ
Hiç bir şeyi "ANLAM"dan soyutlayamıyoruz.Anlamın içeriğindekilerini ise;akıl ve duygu emek yoğunluğu anlıyorum. Bir "aşk" lafı var, adı ama sadece, cismini-ismini gören yok..Rengini yitirmiş; aşk nedire? Aşk ;anlamlı bulunmak ve bulmak hali devamlılığıyla; bunu saygı ve sevgi temelinde yıllara yayabilmektir diyebiliyoruz. Yukardaki şiir "eğer" aşk varsa; anlamlı aşka yazılmıştır şeklinde örnekliyorum.
En son tarafından C.tesi Ara. 08, 2007 10:29 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Tem. 28, 2007 8:27 am | |
| Anlatmanın zorluğu ve anlaşılmanın imkansızlığı için..
E S K İ D İ R...
Yeni değil aşk adına kendimi, Sahralara vurmuşluğum eskidir!.. Sel bürünüp yıkıyorken bendimi, Yar bağında durmuşluğum...Eskidir !..
Yeni değil sokuluşum koynuna, Kurt adımı yürüyüşüm beynine, Zalım nefsin kastederek boynuna, Sehpasını kurmuşluğum...Eskidir!..
Yeni değil salınışı diyetin, Kefarete bozulması niyetin, Kabir derler,encamına hayatın: Yeni değil...Girmişliğim eskidir!..
Barış DOĞAN
En son tarafından Paz Ocak 27, 2008 12:10 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
| | | M@S@L Admin
Mesaj Sayısı : 5612 Yaş : 54 Reputation : 13 Kayıt tarihi : 14/02/07
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Tem. 28, 2007 10:46 am | |
| yureginiza emeginize saglik her ikisi siir de bence bir birinden anlamli ve yurek koyan siirler
BIR SEVDA MASALI _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
| | | melek Süper Üye
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Tem. 28, 2007 11:59 am | |
| ''Bir "aşk" lafı var, adı ama sadece, cismini-ismini gören yok..Rengini yitirmiş; aşk nedire? Aşk ; anlamlı bulunmak ve bulmak hali devamlılığıyla; bunu saygı ve sevgi temelinde yıllara yayabilmektir diyebiliyoruz.''
...gerçekten aşık olan öyle yürekler var ki.. ve onlar ismini de cismini de öyle güzel bilip görüyorlar...AŞK ın rengi asla yitmez...
yüreğinize sağlık efendim... | |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Tem. 29, 2007 12:36 am | |
| Hep içinde olduğumuz,'saati ve eremi yok'düşünceler için..
SENİ DÜŞÜNÜRÜM
Şiir: Abdurrahim Karakoç
AŞKTAN YANA SÖZ DUYUNCA BEN HEP SENİ DÜŞÜNÜRÜM UÇSUZ HAYALLER BOYUNCA BEN HEP SENİ DÜŞÜNÜRÜM
YILDIZLAR KAYAR YÜCEDEN RENKLER SIYRILIR GECEDEN YÜREĞİM SIZLAR İNCEDEN BEN HEP SENİ DÜŞÜNÜRÜM
AKLIN UCU DEĞER HİÇE YOL ARARIM İÇTEN İÇE KAİNAT UYUR SESSİZCE BEN HEP SENİ DÜŞÜNÜRÜM
RÛZGAR ESER İLDEN İLE SAĞLIKTA BİTMEZ BU ÇİLE "VAR"DAN ÖTE "YOK"TA BİLE BEN HEP SENİ DÜŞÜNÜRÜM
|
| | | Kartal Tecrubeli
Mesaj Sayısı : 248 Yaş : 53 Reputation : 1 Kayıt tarihi : 04/07/07
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Tem. 29, 2007 12:42 am | |
| Emegine saglik sevgili arkadasim .. Bencede ask insani farkli bir dunyaya bakis acisidir.. Demek istiyorum insan neye ve kime asik oldugu onemlideyil Onemli olan onu yasamasini bilmektir .. Bence askin gucu var olusu bile yetipte artiyor..
Kartal | |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Cuma Ağus. 03, 2007 11:18 pm | |
| AŞK ve SEVGİ
AŞK bir yıl sürer SEVGİ bir ömür
AŞK gözünde büyütür SEVGİ razı olur
AŞK aldatır SEVGİ ikna eder
AŞK (aşık) kıskanır SEVGİ (sevgili) güvenir
AŞK seni de onu da ikiye böler SEVGİ ikinizi bir eder
AŞK zehir gibidir SEVGİ ilaç
AŞK ay gibidir hep bir karanlık yüzü var senden gizlenen SEVGİ güneş gibidir hep sana bakar içini ısıtır
AŞK gider (isteyince) SEVGİ kalır (isteyerek)
AŞK çeker, ezer, cesaret kırar SEVGİ iter, teşvik eder, yüreklendirir.
AŞK ise; o senin için hedeftir SEVGİ ise; ikiniz de aynı hedefe koşan oklarsınız.
Gül Ozan |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Ağus. 11, 2007 12:20 pm | |
| İLK TÜRKÜ
Otur da konuşalım Gelmeyen bahardan Sıcak uzun yazlardan Yeşil rüzgârlardan İki çift söz edelim Otur da konuşalım
Olmadık mutluluklar biçip Olmadık zamanlardan İçimizde anlatılamayanı Yarım kalan sevinci Otur da konuşalım
Bu şehir kurtlar şehridir Büyük korkaklar şehridir Kuşkular kuyusudur Açlık deliliğidir Otur Ahmet kardeşim Otur da konuşalım
Avşar Timuçin'e Saygıyla.. |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Salı Ağus. 14, 2007 3:49 am | |
|
İNANÇLI BİR SAVAŞÇININ TÜRKÜSÜ
Kendimi hiç akşam olmayacak Bir gündoğumu için saklıyorum Kendime kendim olmamayı yasaklıyorum Yasak artık bana çaresiz kalmak Yasak bana bocalamak Olmayanda eriyip gitmek yasak bana
Yasak bana geceysem gündüzmüşüm gibi Bir gül pembeliğinde uyumak Zor bir şeyi umduğumu biliyorum Yasak bana tükenmişi korumak Her çeşit umutsuzluk yasak bana Durmuşum, umudumu sürdürüyorum
Bir ağaç altında göğü seyrediyorum İçimde ne ölüm, ne yaşam korkusu var Korku bütün yasak bana, yasak bana bitmişlik Bütün yol kavşaklarında, dönemeçlerde Kendimi bir namlu gibi dosdoğru çiziyorum. Afşar Timuçin
|
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Ağus. 25, 2007 11:06 am | |
| SEVİNMEYİ BİLENLERİN ŞİİRİ
Sevinç bizim güneşte üzümlerden Sabah işe giderken Düş diye süzdüğümüz güzelliktir Başını döndürür bekletirsen
Ortanca çiçeğinin gölgesine Bize görünmeden sığınıveren Küçücük bir böceğin çıtırtılı sessizliği Simgesidir bitmez çabamızın Seni sevmek gibidir
Çınar sanki mektubunu getiren o güleç ve dalgacı arkadaştır Naneler üstünde yatacağımız halı Derenin sesi tren sesidir.
Aşk bizim her dokunuşta Ölür gibi sarsıldığımız şeydir.
Afşar Timuçin |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Eyl. 02, 2007 9:38 pm | |
| YOL YORGUNU
Bana bir türkü öğretsen Ayın aydınlığında söylesem Gecenin karanlığında söylesem Yağmur yağınca söylesem Toprak uyanınca söylesem Bana bir türkü öğretsen
Bana bir türkü öğretsen Beraber olunca söylesem Ayrı kalınca söylesem Seni unutunca söylesem
Bana bir türkü öğretsen Geldiğim yerlere er geç dönebilsem Sevebilsem her şeyi yeniden sensiz Sensiz vazgeçebilsem Gece demesem gündüz demesem Kimseleri dinlemesem Hem yürüsem hem söylesem Hem söylesem hem yürüsem
Arif DAMAR |
| | | Kartal Tecrubeli
Mesaj Sayısı : 248 Yaş : 53 Reputation : 1 Kayıt tarihi : 04/07/07
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Eyl. 03, 2007 12:43 am | |
| Guzel bir secim emegine saglik | |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Perş. Eyl. 27, 2007 10:55 pm | |
| KADİR MEVLAM SENDEN BİR DİLEĞİM VAR
Kadir Mevlam senden bir dileğim var Muhannet kuluna muhtaç eyleme Cennet-i alâyı nasib et bana Sırat köprüsünden yolum bağlama
Kapımıza kara deve çökünce Fırtınasi şol alemi yıkınca Cehenneme kul seçilip çıkınca Kadir Mevlam o kullardan eyleme
Kadir Mevlam ateş atma özüme Dünya malı görünmüyor gözüme Kadir Mevlam sen bak benim yüzüme Cehennemin ateşiyle dağlama
Karac'oğlan hata çıkmaz dilimden Kocadım da hayır gelmez elimden Kadir Mevlam asla geçmez kulundan Deli gönül ah çekip de ağlama |
| | | M@S@L Admin
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Cuma Eyl. 28, 2007 5:15 am | |
| emegine saglik gercekten guzel secimleriniz var _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Ekim 06, 2007 6:00 am | |
| Ş İ İ R
Ben seni hiç sevmedim ki. Beni yola kodugunda ayrilmayi sevdim, Kursunlari sevdim, beni vurdugunda, Aglamayi sevdim, unuttugunda, Yalniz oldugumu anladigimda, Ayakta kalmami sevdim, Yikilmami sevdim, seni her hatirladigimda, Ekmegi sever gibi sevdim, sensizligi, Su gibi özledim Temmuz günesinde sesini, Ikindide yagmur gibi, Geceleyin rüzgâr gibi, sevdim seni sevdigimi, Ben seni hiç sevmedim ki.
Her kaybettiginde kazanan yanlarini sevdim, Denize düsmüs gül gibi düstüm atese, Ben yangini sevdim, yandigim zaman böyle iste, Ben seni hiç sevmedim ki.
Ben seni hiç sevmedim ki. Gittigin zaman, gitmeni sevdim, Evreni sevdim, geldigin zaman, Kalmani sevmedim, Korkuyordum sana alismaktan, Yinede sevdim gülümsemeyi, Mendilimi sallarken seni götüren trenin arkasindan, Kirlara ilk kar düstügü zaman, Ölümünün ne güzel oldugunu sevdim, Seni içimde öldürdügüm zaman. Her kaybettiginde kazanan yanlarini sevdim, Denize düsmüs gül gibi düstüm atese, Ben yangini sevdim, yandigim zaman böyle iste, Ben seni hiç sevmedim ki, Ben sevdim mi; ADAM GIBI SEVERIM
Tutkun BIÇAK
En son tarafından C.tesi Şub. 02, 2008 7:13 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
| | | M@S@L Admin
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Ekim 06, 2007 2:15 pm | |
| yuregine emegine saglik bu siiri gercekten cok severim anlamli ve icten bir siirdir paylastigin icin tskler.. BIR SEVDA MASALI _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Ekim 06, 2007 2:45 pm | |
| ooooooo Gökturkmen bey pek bir siirkolik gördum sizi devamini bekliyoruz efendim, tesekkurler |
| | | Göktürkm Misafir
| | | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Cuma Ekim 19, 2007 12:54 pm | |
| BENİ RÜZGARA VERME
Öfkeli bir deniz gibi Üstünden atma beni Yazdığın gibi silme
Yumlama parçalama Ne yapsam kırılmaz diye İtme koca dağlardan Gidip gelip ağlatma
Bu bensiz yapamaz de İçinin derinlerine sakla Gösterme kimseye beni Gönlünde tut bırakma
Kuşlara parçalatma Çöllere koyup dönme Gözden çıkarma beni Tam her şeyimi aydınlatırken Yeter bu kadar deyip sönme
Bir gidip bir gelip Çocuk gibi oyalama Korkutma yıldırma beni Beni sakın bırakma
Afşar TİMUÇİN |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Ekim 29, 2007 10:33 am | |
| SANILAR Şimdi belki benim gibi ölesiye yalnızsındır Uçan kuşları gözlemektesindir tek başına Çamların yeşiline dalmış gitmiştir gözlerin Radyo dinliyorsundur ya da susarak Bir kitabı okumaya çalışıyorsundur kim bilir
Sonsuz güzellikte bir aşk düşünüyor olabilirsin Belki de anılarını deşiyorsun bir olmazı Bir açmazı derinden derine kurcalar gibi Bir kahve içmeyi bir elma yemeyi kurarak Saatine bakıyor olabilirsin uykulu gözlerle Çocukların oyununa dalmış gitmiş olabilirsin
Mahpus gibi tutsak gibi belki köle gibi Yarını olmamak gibi bir duygu içindesindir Belki de kendini bağışlamıyorsundur Benim hiç bilmediğim bir şeylerden ötürü Kırık tirenler gibi öylece kalakalmışsındır Kalkıp gidip çekirdek almayı düşünüyorsundur Ya da uyumak istiyorsundur her şeyi unutmak için Belki sen de benim gibi ölesiye yalnızsındır
Afşar TİMUÇİN'e SAYGIYLA |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Çarş. Ekim 31, 2007 12:16 am | |
| cok guzel paylasimlar, tesekkurler Gokturkmen bey |
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Çarş. Ekim 31, 2007 1:51 am | |
| - permell demiş ki:
- cok guzel paylasimlar, tesekkurler Gokturkmen bey
Beğeniniz için teşekür ediyorum.Saygılar efendim... |
| | | M@S@L Admin
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Çarş. Ekim 31, 2007 5:38 am | |
| emeginize saglik gokturmen bey gercekten cok guzel _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
| | | Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Kas. 10, 2007 1:55 pm | |
| İNSANLAR ARASINDA
Kır saçlı görgülü adamlar Akşam peynirle rakı içer Dünyayı yorumlardı Bazıları şiir bile yazardı Bazen de denk düşerdi takılınca Kitaplara bile geçti
Sessiz akardı sular Kalçalı gecelikli kadınlar Hem anlayışlı, hem titiz Gün boyu güzel yemekler yapar Durup durup bir kaygıyı anlatırdı Ben türkü söylerdim bu sesimle
Süslü kızlar düş kurardı geceleri Sabah adı konulmamış bir sevda için Erkenden sokaklara düşerdi Arkalarından seslenirdi anneleri Yitirilmiş bir şeylere ağlar gibi
Garip garip oğlanlar Anlaşılmaz sevdaların peşinde Koştururken sabah akşam Sözde kuşkulu, duygulu, sevecen Kimbilir hangi bozgundan kalma nineler Komşulara torunlarını anlatırken Kış gelir, alabildiğine yağmur yağardı Evlere çekilirdik erkenden
Afşar TİMUÇİN'e Saygı... |
| | | M@S@L Admin
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Kas. 10, 2007 2:25 pm | |
| Emegine saglik harika bir paylasim _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
| | | | ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|