| ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER C.tesi Kas. 10, 2007 11:33 pm | |
| Teşekkür ederim.Yaşasın türkü,şiir,kitap ve bilgi paylaşımı.. |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Perş. Kas. 22, 2007 10:08 pm | |
| BİR SEVGİ TÜRKÜSÜ Hiçbir yalanda, hiçbir kandırmada payı olmamak.. Hiçbir kaygının peşinde küçültmemek kendini. Bir yaz sabahında balkondan nasıl bakarsa, Dışarıya salınmamış çocuklar; Biraz özlemle ve biraz sevinçle: Nasıl bakarsa o çocuklar sokağa.. Senin yolunu hiç yılmadan gözlemek, Benim için ölümsüzlükle birdir. Afşar Timuçin |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Ara. 02, 2007 12:38 am | |
| BİLGELERİN ÖLÜM TÜRKÜSÜDoğduğu an ölmeye başladığını bilenler içinÖlümün üstüne sünger çekin Yaşayandan başkası bilmez yaşadığını Ölümü zambaklarla süslemeyin Giden aldı götürdü yanlışını
Geriye umut kalmış gibi Acıyı anılarla beslemeyin Vazoya dün koyduğunuz çiçeği Kısaca herşeyiyle astığınız gerçeği Ölü resimleriyle süslemeyin
Yalnızlığa o kadar gücenmeyin Saplanmayın bilgi kitaplarına Çaresiz kalanı da anlayın Sıradan sevinçleri küçük duyarlıkları Akşamcılıkları hoş karşılayın
Sakın ölüme geç kalmayın Kızmayın çanları erken çalana Ölü evlerinde toplanmayın Hele yaşadıysanız hiç korkmayın Ölüm el sürmez yaşayana
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] |
|
| |
Arda Seruvenci
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Ara. 02, 2007 2:23 am | |
| Göktürkmen guzel siirler hepsi bir birinden emegine saglik | |
|
| |
M@S@L Admin
Mesaj Sayısı : 5612 Yaş : 54 Reputation : 13 Kayıt tarihi : 14/02/07
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Ara. 02, 2007 7:05 am | |
| Evet gercekten gokturkmen bey en guzel siirleri bizlerlen paylasiyor hemde kaynagindan .. tskler moddum.. paylastigin icin yuregine saglik.. _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Ara. 16, 2007 12:33 am | |
| AŞK
Aşk dediğin ince iş Ben onun beceriksiz kuyumcusu Aldım elimle işledim kaç zaman Kaç kere kırdım dağıttım Neler çıktı içinden.
Afşar Timuçin
|
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Perş. Ara. 20, 2007 11:53 am | |
| Telgrafhane Uyuyamayacaksın Memleketinin hali Seni seslerle uyandıracak Oturup yazacaksın Çünkü sen artık o eski sen değilsin Sen simdi ıssız bir telgrafhane gibisin, Durmadan sesler alacak Sesler vereceksin Uyuyamayacaksın Düzelmeden memleketinin hali Düzelmeden dünyanın hali Gözüne uyku girmez ki Uyumayacaksın Bir sis çanı gibi gecenin içinde Ta gün ışıyıncaya kadar Vakur metin sade Çalacaksın. Melih Cevdet Anday ****** ve Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanlarını,şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı sevgi ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları uçmağ olsun |
|
| |
M@S@L Admin
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Perş. Ara. 20, 2007 1:55 pm | |
| parlastiginicin tskler harika bir pylasim emegine saglik _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
!!""Okudugum her Masalda hep bir kahraman oldum Ama en cok kedi MaSaLiM,da yoruldum..Hayatimda Oyle Bir Cumlesin,ki Sana Nokta koyamiyorim Tanridan kacarken tutuklu kaldim sana MEBEDIMSIN..[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: YAŞANMAMIŞ ÇOCUKLUĞUN TÜRKÜSÜ Paz Ara. 30, 2007 1:28 pm | |
| Yaşanmamış Çocukluğun Türküsü...
Bir de onlar inancı örer gibi Kendilerini gererler boşluğa, ölüm gibi
Bir günlük çocukluğa, bin yılını verirdin Artık çocuk değilsin, büyüdün artık Yolda yürürken kendine dikkat et Yemek yerken sakın üstüne dökme Kömür mü taşıdın, kapkara tırnakların
İyi bir işin olsun, gösterişli bir çantan Güzel bir ceket, pantolon yaptır Annenin elini öp, dostlarına telefon et Bir sözün, bir sözünle çelişmesin Sokakta türkü söyleme, ayıptır
İçinden gelmese de Her zaman, bir şeyler yapacakmış gibi dur Şiir ve aşk üstüne konuşmayı bil Donla denize girme, çok içme rakıyı Ne olursun o berbat kasketi değiştir
Bir günlük çocukluğa, bin yılını verirdin Ama çocuk olmadın bir gün bile (Büyük insan gibidir benim yavrum) Sen şimdi sessiz bir deniz kıyısında Dönüşsüz büyümüşlüğünle durmadan Panayırlar, balonlar, kayıklar özlüyorsun
Afşar Timuçin
En son tarafından Paz Ocak 27, 2008 12:09 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
melek Süper Üye
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Ara. 31, 2007 4:55 am | |
| | |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Ara. 31, 2007 8:41 am | |
| Hoşgeldiniz.. Nasılsınız, iyi seneler diliyorum efendim? |
|
| |
melek Süper Üye
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Ara. 31, 2007 8:53 am | |
| Hoşgördüm çok şükür. Hamd olsun iyiyim Siz Nasılsınız ?
Hayırlı bir yıl olmasını diliyorum | |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Ara. 31, 2007 8:56 am | |
| Teşekkür ederim. Dileklerinize katılıyorum.İyilikler dilerim. Şiir blümünden sohbet bölümüne (kahve Molası) geçelim ister misiniz? |
|
| |
melek Süper Üye
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Ara. 31, 2007 8:57 am | |
| | |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Ptsi Ocak 07, 2008 12:13 pm | |
| SENİ DÜŞÜNEN TÜRKÜ
Gelişin önceden belli olmalı Yola çıkarken haber sal sularla Ne yap yap üç gün önceden bildir Ağaçlarla göklerle kuşlarla
Geldiğinde akasyalar Karlar gibi vuracak camlara Güller çıldıracak sevinçten Seni görebilmek için Pencereden sarkacak sardunyalar Ayva çiçekleri selam duracak Sapsarı bakışına
Dayanamam birden gelirsen Güneş doğar gibi yavaş yavaş gel Gelişin yıkım gibi duyulmamalı Yağmurlara söyle geleceğin günü Gelişin önceden belli olmalı Afşar Timuçin |
|
| |
melek Süper Üye
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Salı Ocak 08, 2008 12:03 am | |
| AŞK gelmeden önce hissettirir kendisini.akıl el pençe divan , yürek bir garip diyarlara sürüklenir ...gözler boşlukta bir varlığa diker kendisini ...AŞK bu ! gelişi önceden bellidir...
| |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Çarş. Ocak 16, 2008 11:32 am | |
| AŞK DEĞİL SENDEN GİDEMEYİŞİM[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Senden öte sözler duyamıyorum..Aldığım nefes seninle sınırlı..A[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Tutsaklık demişler bunun adına..Hayır bu tutsaklık değil!T[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Başka birşey.. Daha yüce. Daha akılalmaz. Daha sınırsız. Uçsuz bucaksız,dursuz duraksız..D[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ç[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ç[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Başka birşey.. Daha yüce. Daha akılalmaz. Daha sınırsız. Uçsuz bucaksız,dursuz duraksız.. D[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]A[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]A[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Başka birşey.. Daha yüce. Daha akılalmaz. Daha sınırsız. Uçsuz bucaksız,dursuz duraksız..D[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Alıntılanmıştır
En son tarafından Perş. Ocak 17, 2008 9:36 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
melek Süper Üye
| |
| |
M@S@L Admin
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Perş. Ocak 17, 2008 4:19 am | |
| haklisin melekcigim gokturmen bey gercekten guzel secimleri var emegine yuregine saglik diyorum .
ayrica son eklenen sirr harika bukedar guzelnini vede anlamlisini okumamistim sagol gokturmen bey . _________________ Ölümün gizli provasıdır ayrılık...! Belki bir AŞK'a dört nala at sürmedim ama b'AŞK'a bir AŞK'a hep yalın ayak sürgün yedi yüreğim..
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Cuma Ocak 25, 2008 7:41 am | |
| DÖN BAK DÜNYAYA Yalnız kaldıysan , kalkıp pencerenden bir bak.. Güneş açmış mı , yağmur düşmüş mü? Dön bak dünyaya..
Herkes gitmişse , sakince arkana dön bir bak.. Dostun kalmış mı , aşkın solmuş mu? Dön bak dünyaya , dön bak dünyaya..
Bir sonbahar kadar yalnız , bir kış kadar savunmasız.. Ya da ilkbaharsan , yolun başındaysan..
Asla vazgeçme , kalkıp da pencerenden bir bak.. Güneş açmış mı , yağmur düşmüş mü? Dön bak dünyaya.. PİNHANİ |
|
| |
melek Süper Üye
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Cuma Ocak 25, 2008 9:33 am | |
| Asla Vazgeçme !
Hayatımızın en kötü anlarında bile , bir yerlerde bir umut kapısı mutlaka açıktır diye düşünüyorum. | |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Ocak 27, 2008 12:04 am | |
| Çok haklısınız efendim,korkmadan,korkutulmadan,korkutmadan yaşamalı insan.. |
|
| |
Göktürkm Misafir
| Konu: Geri: ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER Paz Ocak 27, 2008 12:05 am | |
| KORKU KUŞATMASI
Birlikte bir kıyıyı kuşattık Bütün tarihçiler eski kuşatmaları Evlerinde bir bir yanlış yazarken Gemilerimizi saldık serin sulara Onun gemileri benim gemilerimden Sanki biraz daha tedirgindi
O tedirginlik bitti Gözlerine dalıp gittim Dalgalara sedef kakmalarını Yayarken ufkun pembeliği Açıkça seni seviyorum dedim Ben de seni seviyorum demedi
Kendini bilmez bir karga Oh olsun diye bütün kargalara Yakalanıp mısırdan getirilmiş Üstünde keklik giysileri Ayıpladı kendine göre bizi Ne işiniz var dedi Bu saatte burada
Ona hiçbir şey söylemedik O kim ki bizim yanımızda Biz bir denizi kuşatmışız birlikte Gözlerine bakarken anladım O da zaten çocuktu benim gibi Geçen gemileri timsaha benzettik Karton filmlerden konuştuk daha sonra
Afşar Timuçin |
|
| |
| ' Anlam'a DAİR ŞİİRLER | |
|