BENIM TATLI MASALIM
masallarda bir gun bitter yurek susunca, kara bulutlar coktumu yillarin uzrine kabuk tutar kanayan tum yaralar, coker icine kapraka bir bosluk
Cümler birikir bogasida soyleyemesin... Gecenim bir yarisi gokyuzune bakarak kim bilir kac gece yutkunursun... iste boyle birsey yanmak anilarin ustune tozbulutlari dokmek !!
Sanki icimi firtinalar süpürmüs ,gecmisi cöl gibi kurak ,Camur gibi yapiskan... Komur karasi tutsak zindan mahzen yuregim...
Aci hisetmiyor beden belkide yillara sigdiramadigimi o kucucuk yurege sigdirdigim icindir bu derin sesizlik..!!
Sarvulmus küllerde süprüntüler icinde kaybolan pirlantanin piriltisini aramak gibi bir sey "oysa bilirsin kirlenmistir pislenmistir eskisi gibi parlamaz...
iste yurekte oyle birsey ..
Yinede en derinlere bakmak istiyorum.. Belkide son birkez yüzünü resmini cize bilirim puslu aynada kimbilir.. Yada sisli anilar aralanir da animsarim gozlerin karasini..
kocaman bir masal diye yaratigim sevdayi toplayip kücücük bir yuregin kuytu kosesin de saklamak hicte kolay olmasa gerek bilmelisin...
Simdi her yil sana döktügüm göz yasinin damlarari yagiyor uzerime gökyüzünden.. Karaladigim her cümlede masal sayfasinin yapraklari uzadi agaclarin dalari gibi ve ilkez aglamak yok dedim kendi kendime üzülmekte,
hasretmi bilmiyorum icim de derinlerde en derinlerde bir yer, sizlamak ve sizlamamak arasi bir duygu belirtisi iste..!!
Oysa yere göge sigriramadigim bu asktan böyle bir sizi kalmasi cok garip birsey be sevgili...
Ve bakmaya doyamadigim gozlerin bile silik sönük hata dusunuyorum acaba hangi renkti gercekten goz bebekleri siyahmi kahve rengimiydi..
Nasil anlatilirim bilmiyorum..
Yürek pasli kilitleri bozuk ve sen cekip gittin öylece habersizce , Ben sadece bekledim..
Sanki kiyamet koptu dunya yarildi ve ben icinde kayboldum.. Büyük bir firtina kopmus ve süprüntüleri kalmis gibi"iste aylara yillara sigdirdigim sevdanin mezarini kendi ellerimle kazmak hicte kolay olmadi..
Oysa Ben bu askla buyudum... Serpildim, aciyi sevdayi, sevmeyi ögredim.. Özlemeyi hasretin örengim.. Yanilgilarimi Ögrendim..
bana cok sey katti" en cokta hüznü hazani yillari beklemeyi bahari en cokta karakisi ögrendim..
Sevgi öyle birseydi ki avuclarinda tuttugun bir gülün dikenlerin in parmaklarini yavas, yavas parcaladigini bilerek o gülün kolamaya calismak gibi bir seydi..
Simdi belkiler yada, sunlar bunlar deyil bu gercek bir hikayenin bitmis son satirlari gibi birsey iste"
arasira aklina takilacak bilirsin sonra ufak bir yutkunmayla veda etmek gibi birsey "
Evet cok sevdim cok yandim.. Öldüm anlar cok oldu zaman saman sayfalar dolusu siirler sözler döküldü dudaklarimdan .. Kimseler duymasin diye sesizce yorgani basima cekim icimi ceke, ceke sabaha kadar agladigimda cok oldu .. anilarim cig gibi büyüdü..
Daracik yuregime nehir oldu akti beyazkagida deniz misali,
simdi dalgalarin kiyiya vuran köpüleri oksuyor o utangac yanaklarini biriken anilarisahildeki kumlar gibi toplayim dolduruyorum bir cuvala ,
en yuksek daglara cikip savrurcagim gok yüzüne yildizlarin sahitligin de yeminlerimi tovbelerimi bu ask icin bocazagim ..
yuregimdeki agitlarin kus misali kanatlanip gokyuzune yollayacagim..
Bu hikayede,
Ne" sen kahraman olacaksin nede ben ..
Ikimizide yakacagim..
mutlu sonla bitmiyor en guzel masallar bunu bizde biliyoruz.
sonkez sana sevgili diyecegim cünkü
Her yil dönümünü sabirsizlikla bekledigini biliyorum ...
Bu yüzden bu masalin son yil donumu biliyorum..
Bende artik pes ediyorum..
Belki sen kafdaginda bende denizler asri olacagiz..
Son cümlerim de anini anacagim.. Senin icin yanan bu yuregi koparip atacagim.. adini bile unutacagim..
Gözlerini sözlerini sana dayir herseyi unutacagim.
her gozyasi bu sehre zindan oluyorsa, ve sen bilmiyorsan bunu ayni havayi soluyup bir birini tanimayorsak iki yabanci olmusak
gecmis umursamiyorsa bizi bu masal mitmeli artik,
belki hic bir zaman okuyamiyacagin bir hikayenin kahramani oldugunu hic ogrenemiyeceksin biliyorum
Belki bir gün tesadufen okursun kimbilir.. hafiften gülümser ve gecersin ..
ama bilmeyecek senin icin yazildigini ne aci "
siradan alalade bir yazi iste deyip gigeceksin ..
Cok sevdim sevgili cok oldum be seni...
Onca yila sigdirdim..
simdi benimde veda zamanim.. Bittin belkige ümidim tukendi hayalim bitti..
seninle yaslandim tukendim yoruldum..
Gucum kalmadi bu aski tasimaya
seni sana emanat ediyorum.. Sev unutsanda
ve bu masalin sonuna nokta koyuyorum..
Hosacakal benim tatli masalim Hoscakal..
14-2-2020
LaLe/MaSaL
Bir Sevda Masali